30 nov. 2010

Manichiura in V cu strasuri


Interesant modul de aplicare al strasurilor in partea de french, pentru ca sunt puse aleatoriu si da mult mai bine asa, in loc sa fie puse in linie sau intr-o anumita ordine. Interesant si modelul de pe unghia degetului inelar.
In concluzie, este destul de O.K. modelul.

Multumesc ELENA!
Citeşte mai departe...

24 nov. 2010

French cu sclipici (1)


Sincer, imi place la nebunie modelul. Este atat de elegant si deosebit, exact cum imi place mie, nici prea simplu, dar nici prea incarcat. :) Mai ales ca, modelul de pe unghia degetului inelar este diferita, il scoate foarte mult in evidenta.
A folosit un lac cu sclipici, dar a dat vreo doua- trei straturi pentru a se cunoaste asa bine. Oricum, va garantez ca nu a muncit prea mult la el. :)
Voi ce parere aveti?

Bravo Elena! :*
Citeşte mai departe...

23 nov. 2010

Aplicarea corecta a lacului de unghii


Probabil multe dintre voi nu dati mare importanta metodei de aplicare a lacului de unghii, dar sa stiti ca si aici exista anumite reguli, daca le putem spune asa.
Putem incepe prin mentionarea faptului ca, inainte de a aplica orice fel de lac colorat, trebuie sa protejam unghia. Acest lucru se realizeaza prin aplicarea unui lac protector pentru unghii sau a unui lac incolor; de preferat lac protector si vi-l recomand pe cel de la Farmec, la un pret de 5lei, pe care il gasiti pe la Plafare. Peste acest pas nu trebuie sa treceti niciodata, deoarece are un rol foarte important in protejarea unghiei. Aceasta protejare consta in:
  • nepatarea unghiilor cu oja;
  • neingalbenirea unghiilor.
O a doua regula ar fi aplicarea cat mai corecta a lacului colorat pe unghii, astfel incat sa nu atingem pielea, deoarece aceasta trebuie sa o stergem cu acetona, care nu este prea benefica pielii. Bineinteles ca nu pot spune ca ataca pielea, pentru ca nu este adevarat, dar asa cum nu este indicat sa spalam vase fara manusi pentru ca detergentul de vase nu este benefic pielii, asa este indicat sa nu atingeti pielea cu acetona. :)
Deci, aplicarea corecta a lacului colorat consta in urmatorii pasi:
1. aplicarea lacului cu o linie pe mijlocul unghiei:
2. aplicarea pe partea dreapta/stanga a altei linii cu pensula lacului, fara a baga pensula din nou in sticluta de oja:
3. aplicarea pe partea stanga/dreapta a ultimei linii cu pensula lacului, fara a o baga in sticluta de oja:
Inca o chestie de care trebuie sa tineti cont, insa acest lucru depinde si de lacul folosit: cu lacul de pe pensula trebuie sa colorati cel putin trei unghii, pentru a nu crea un surplus de lac pe unghii, mai ales daca lacul necesita si o a doua aplicare.
un strat
doua straturi










Lacul folosit in acest articol a fost de la Natty, numarul 336, la un pret de 2,5lei.
Sper ca v-am fost de folos cu acest articol, iar daca aveti propuneri de articole as fi foarte incantata!

Va pup!!!
Citeşte mai departe...

21 nov. 2010

Model "semiluna"


L-am vazut mai demult pe un site si tot aman sa il fac, dar iata ca a venit momentul. :) Nu este deloc greu si nici nu aveti nevoie de multe lucruri. Imposibil ca ustensilele de care aveti nevoie pentru acest model sa nu le aveti in trusa de manichiura. :)

Asadar, va trebuie:
1. lac protector;
2. lac folosit ca baza;
3. lac pentru modelul de semiluna;
4. cine vrea, banzi pentru french;
5. lac incolor.

Ce trebuie sa faceti:
1. aplicati un strat de lac incolor si asteptati sa se usuce;2. aplicati unul sau doua starturi de lac folosit ca baza (bleumarin in cazul de fata) si asteptati sa se usuce bine bine, pentru ca daca veti folosi benzi pentru french riscati sa le dezlipiti cu tot cu lacul de pe unghii;3. aplicati benzile, dar inainte le strangeti intre buricele degetelor mare si aratator pentru a reduce surplusul de lipici; dupa care dati cu lac (alb in cazul de fata) si asteptati sa se usuce si acesta inainte de a dezlipi benzile. Daca aveti impresia ca nu a iesit modelul perfect, il puteti rotunji cu pensula unui lac pentru pictat;4. dati cu lac incolor pentru uniformizarea modelului si stralucire.

In cazul in care ati depasit unghia cu lacul de unghii, il puteti sterge cu un betisor de vata imbibat cu acetona.

Ce am folosit eu:
1. lac protector si incolor Natty, numarul 301, la un pret de 2,5lei;
2. baza: Lac de unghii Ms Helary, numarul 48, la un pret de 4lei;
3. model: lac de unghii Flormar, numarul 400, la un pret de 5lei;
4. lac pentru pictat Ms Carolyn, numarul 101, la un pret de 4lei.

Timpul este variabil, in functie de cat dureaza lacul de unghii sa se usuce. Orientativ, in jur de 20minute.
Poate incercati si cu alta combinatie de culori si imi trimiteti si mie. :)

Va pup!!!
Citeşte mai departe...

18 nov. 2010

Model cu sablon


V-am vorbit despre sabloane, insa pana acum n-am publicat niciun articol in care modelul sa fie facut cu acestea. Sincera sa fiu, acest model de sablon este preferatul meu, se vede super pe unghii, mai ales daca stii sa combini culorile intr-un mod cat mai atragator. Este foarte simpu de facut, insa va voi da mai multe detalii cand o sa fac un model ca sa vedeti si poze la fiecare pas pe care trebuie sa-l faceti, dar sunt instructiuni si pe ambalajul sablonului. :)
Eu zic ca, daca da-ti peste acest model de sablon, sa-l cumparati pentru ca e imposibil sa nu atrageti atentia cu el.
Multumesc ELENA!

Citeşte mai departe...

11 nov. 2010

Pedichiura french



Ma gandesc ca atunci cand auziti de pedichiura french, va ganditi ca trebuie sa aveti unghiile mari, lucru care v-ar putea deranja atunci cand incaltati o pereche de incaltaminte cu varful acoperit. Dar nu este chiar asa. Unghia trebuie sa fie putin mare, dar sa nu depaseasca buricul degetului pentru a nu te deranja. Dar sa vedem ce aveti de facut si cu ce anume.

Aveti nevoie de:
1. lac protector;
2. lac alb pentru french;
3. eventual, un lac pentru pictat alb;
4. daca vreti benzi pentru french, dar iese destul de bine si mult mai repede fara benzi;
5. strasuri si un betisor de bambus;
6. lac incolor.

Ce aveti de facut:
1. aplicati un strat de lac protector si asteptati sa se usuce foarte bine, mai ales daca urmeaza sa aplicati si benzi pentru french;2. daca aplicati benzile french, aveti grija sa ii inlaturati o parte din lipici pentru a nu ramane pe unghie sau sa le dezlipiti cu tot cu lac. Acest lucru il faceti tinand fiecare banda french intre buricele degetelor mare si aratator, apoi lipiti benzile, dupa care aplicati lacul pentru french si asteptati ca acesta sa se usuce inainte de a le dezlipi. Daca nu aplicati benzi, foarte usor cu pensula normala a lacul pentru french desenati partea de sus a unghiei. Daca vi se pare ca frenchul este prea subtire pentru ca aveti unghia prea scurta, puteti sa va duceti putin mai jos, pentru a crea un french cat mai vizibil si placut. Daca credeti ca nu a iesit linia de french exact cum va doriti, cu pensula lacului pentru pictat puteti indrepta linia;
3. eu am aplicat si cate strasturi in coltul unghiei mari, punant acolo o picatura de lac incolor, dupa care cu betisorul de bambus am aplicat strasurile;
4. peste model am aplicat un strat de lac incolor pentru fixarea strasurilor si uniformizare.

Eu am folosit:
1. lac protector Flormar, numarul 305, la un pret de 5lei;
2. lac alb pentru french Flormar, numarul 400, la un pret de 5lei;
3. lac incolor Natty, numarul 301, la un pret de 2,5lei;
4. lac Ms Carolyn Art, numarul 101, la un pret de 4lei;
5. strasuri, 800bucati/10lei.

Destul de simplu zic eu, iar timpul destul de scurt, 20minute.

Sper sa va placa si succes in crearea modelului.
Citeşte mai departe...

8 nov. 2010

Voi ce parere aveti?


Nu stiu ce sa zic de acest model. Mi se pare destul de dragut, dar in acelasi timp parca ceva nu e bine. As spune ca, in legatura cu sclipiciul, nu este o solutie chiar foarte buna, sau poate ca nu sunt adepta acestui gen de sclipici si, inca o remarca, ar fi trebuit ca modelul sa fie facut chiar pe partea de french. Se observa ca a fost aplicat mai intai sclipiciul si apoi a fost modelul creat. O idee destul de buna si merita incercata.
O sa il incerc si eu cand imi vor creste unghiile pentru ca, momentan mi s-a rupt una si a trebuit sa le tai pe toate. :( Dar daca voi aveti unghiile mari, chiar v-as sfatui sa il incercati pentru ca da bine... de la distanta :))
Multumesc Elena!
Citeşte mai departe...

5 nov. 2010

Parca e prea incarcat, nu?



Nici acest model nu este creatie proprie. Am schimbat doar culoarea ojei aplicata ca baza, iar asta il face destul de diferit, mai ales ca unghiile mele sunt mult mai scurte decat cele din care m-am inspirat. Sincer, daca vreti sa faceti acest model, asigurati-va ca unghiile sunt destul de lungi (nu exagerate, ca de vrajitoare), cam 3/4 din marimea unghiei.


Aveti nevoie de:
1. lac protector;
2. lac pentru baza;
3. lac mai gros pentru model;
4. doua lacuri cu pensula pentru pictat;
5. placuta si stampila;
6. acetona, cateva discuri demachiante si cateva betisoare cu vata (pentru urechi);
7. sclipici;
8. pensula evantai;
9. strasuri;
10. betisor de bambus;
11. lac incolor;
12. o coala de hartie.

Ce aveti de facut:
1. aplicati un strat de lac incolor si asteptati sa se usuce complet;
2. aplicati lacul de baza in unul sau doua straturi si asteptati sa se usuce bine bine, pentru ca in momentul in care va trebui sa aplicati modelul cu stampila, lacul sa nu se intinda, mai ales daca ati aplicat doua sau trei straturi;
3. aplicarea modelului cu stampila. Eu l-am aplicat putin pe diagonala, dar aici am facut o greseala, destul de mare cred: nu trebuia sa aplic modelul cat era el de lat, mai ales ca unghiile sunt mici. Asadar, daca aveti unghiile mai micute, cu un betisor de vata imbibat in acetona, puteti subtia modelul inainte de a-l aplica pe unghii, adica sa mai stergeti din latimea lui dupa ce l-ati luat pe stampila;4. cu pensula lacului subtire (argintiu) am conturat modelul aplicat cu stampila;
5. cu pensula celuilalt lac pentru pictat (negru) am desenat partea de sus a unghiei, dupa cum se vede si in imagine, am trasat o dunga din ce in ce mai grosa, inclinata dupa model;
6. am conturat si partea de sus a liniei negre cu argintiu;
7. am pus putin lac incolor in locul de sus al unghiei ramas liber pe care am aplicat putin sclipici, astfel: pe o coala de hartie am pus sclipici, iar cu pensula evantai am presarat sclipiciul. Urmatoarea miscare a fost sa il presez cu degetul pentru a ramane fixat;8. in partea de jos a unghiei unde a ramas locul liber am aplicat cate un stras, astfel: am pus o picatura de lac incolor, dupa care cu un betisor de bambus cu varful inmuiat in acetona, am aplicat strasul.
Sincer, pare cam incarcat cu stras, asa ca mai bine lasati fara. :P
9. aplicati un strat de lac incolor pentru fixarea strasurilor si a sclipiciului, dar si pentru uniformizarea si stralucirea unghiilor.

Ce am folosit:
1. lac protector Flormar, numarul 305, la un pret de 5lei;
2. baza: lac de unghii Golden Rose, numarul 54, la un pret de 3lei;
3. model stampila: lac de unghii Golden Rose, numarul 71, la un pret de 3lei;
4. linie argintie: lac de unghii Golden Rose Art, numarul 107, la un pret de 7lei;
5. linie negru: lac de unghii Miss Carolyn, numarul 102, la un pret de 4lei;
6. lac incolor Natty, numarul 301, la un pret de 2,5lei;
7. placuta numarul B57, la un pret de 3lei;
8. sclipici, 1leu/fiola;
9. pensule, 10lei/7pensule;
10. betisor bambus, 3lei/5bucati;
11. strasuri, 5lei/cutiuta.

Timp: aproximativ 60minute.
Succes si astept poze!
Citeşte mai departe...

2 nov. 2010

Un model pentru unghii mari


Pentru acest model, unghiile trebuie sa fie destul de mari pentru ca modelul sa se evidentieze. A durat ceva pentru a-l face, dar zic eu ca a meritat. Modelul este facut de mine unei prietene. Complicat nu este, doar ca va trebuie indemanare si rabdare.

Asadar, aveti nevoie de:
1. lac protector;
2. lac baza;
3. doua lacuri cu pensula subtire;
4. sclipici si pensula evantai;
5. strasuri si un betisor de bambus;
6. pensula subtire;
7. acrilic;
8. acetona;
9. o coala de hartie;
10. lac de unghii incolor.

Ce trebuie sa faceti:
1. aplicati un strat de lac protector si asteptati sa se usuce bine.
2. aplicati lacul de baza in unul sau doua straturi si asteptati sa se usuce;
3. apoi, cu pensula subtire a unui lac, desenati modelul (cel cu argintiu);
4. cu pensula celuilalt lac pentru pictat, conturati modelul creat in pasul anterior;
5. pe coala de hartie puneti o picatura de acrilic, iar cu pensula subtire pentru pictat, desenati "cerculetele" pe partea argintie. In timp ce desenati "cerculetele"si observati ca pensula nu mai picteaza bine, ii puteti inmuia varful in acetona;
6. in partea de sus a unghiei, aplicati putin lac incolor, dupa care cu pensula evantai, presarati sclipiciul, apoi il fixati cu degetul presandu-l;
7. urmatorul pas consta in aplicarea strasurilor: aplicati putin lac incolor in locul unde doriti sa aplicati strasul (in modelul din imagine strasul este aplicat in partea de sus a unghiei pe stanga), apoi cu betisorul de bambus aplicati strasul. Daca acesta nu se lipeste de betisor, inmuiati-i varful in acetona;
8. ultimul pas: aplicati un strat de lac incolor pentru fixarea strasurilor si sclipiciului, dar si pentru uniformizarea si stralucirea modelului.

Ce am folosit:
1. lac protector Nivea, numarul , la un pret de 33lei;
2. baza: lac de unghii Very Vernis, numarul 93, la un pret de 4lei;
3. model argintiu: lac de unghii Golden Rose pentru pictat, numarul 107, la un pret de 7lei;
4. contur: lac de unghii Ms Carolyn Art, numarul 102, la un pret de 4lei;
5. acrilic, 12 bucati 15lei;
6. sclipici, 1leu/fiola;
7. strasuri, 10lei/rola;
8. pensule, 10 lei/set;
9. betisoare bambus, 3lei/5bucati;
10. acetina, 1,5lei sticluta;
11. lac incolor Natty, numarul 301, la un pret de 2,5lei.

Timp: 60minute. Mult? Dar de rezultat ce spuneti?
Succes si astept poze.

Citeşte mai departe...